Uspješno završena edukacija za trenersku A licencu dovoljan je razlog za razgovor sa Vladimirom Drinjakom. Pored ćaskanja o predavanjima i osjećaju dobijanja diplome, sa Dricom smo prošli i kroz rezultate naših prvoligaša, a pričali smo i o radu sa mlađim selekcijama kao i planovima za budućnost.

Uz čestitke za trenersku licencu, pitamo kako je prošao tok predavanja i da li je na kraju prisutan osjećaj ponosa.

Skinuo sam veliki teret sa leđa, ne samo ja već i u razgovoru sa kolegama koji su sa mnom bile na edukaciji, imaju isto mišljenje. Kao što jedan od predavača reče, trema je znak odgovornosti, tako da su se na kraju trud i pažnja islatili. Pitaš da li sam ponosan? Ti znaš da sam trener nekih jedanaest, dvanaest godina, i možda sam ovo trebao i ranije završiti, ali kako se kaže, nikad nije kasno. A nije bilo lako, moram priznati. Bilo je dosta obaveza, mnogo toga se moglo naučiti, upoznati novih ljudi, a predavači su svoj posao radili na vrhunski način. Poslije svega, lakše se diše“.

Obavljaš funkciju koordinatora omladinskog pogona FK Famos. Kako si snašao na novom poslu?

Radim u klubu koji mi je druga kuća, mislim da sam sve rekao tim. Sve omladinske selekcije se takmiče u ligama, kadeti i juniori u Omladinskoj ligi BiH, koja je zaista kvalitetno takmičenje i jedno novo iskustvo za nas. Nemamo rezultatski imperativ već je cilj steći znanje ovog nivoa takmičenja. Naravno, nije prijatno gubiti utakmice, pogotovo to teško pada dječacima, ali generalno sam zadovoljan njihovim pristupom radu i utakmicama, tako da bi ih ovom prilikom pohvalio. Idu nekim utabanim putem Famosa i kada riješimo problem brojnosti mlađih fudbalera, uvjeren sam da će to biti mnogo bolja slika“.

Osvrnućemo se malo na seniorske selekcije. Kako ocjenjuješ start sezone naša tri prvoligaša? Da krenemo sa Famosom.

Uposlenik sam Famosa, dugo sam igrao i bio trener u klubu tako da su moje emocije najjače prema njemu. Četiri boda za sada su korektan skor uzevši u obzir da je prvo kolo uvijek nezgodno, a potom smo imali dva meča sa klubovima koji figuriraju kao glavni favoriti za vrh tabele. Darko Vojvodić je veliki stručnjak koji dobro poznaje ovaj rang takmičenja, mnogo puta je osvajao ligu, ne sumnjam da će vremenom posložiti ekipu i da će Famos bilježiti zapažene rezultate. Ima kvaliteta među igračima, sa mnogima je radi ranije i dobro poznaje šta mogu. Zbog toga vjerujem da ih je doveo da pomognu Famosu da napreduje“.

Kada smo kod pojačanja, da li bi nekog od njih izdvojio?

Stjepanović je odličan fudbaler, sa premijerligaškim iskustvom, kome treba još samo malo vremena da se spremi i pokaže sve što zna. Tu je i Abrego kao kvalitetan defanzivac. Ne treba zaboraviti ni domaće igrače koji su kvalitetni i već su stekli prvoligaški staž, i koji znaju šta je Famos i pripadnost klubu”.

Slavija je zabilježila nešto skromniji start.

Regoje je stvorio jednu mladu i kvalitetnu ekipu. Prošle sezone su napravili fantastičan rezultat plasmanom na četvrtu poziciju, možda je to neko breme većih očekivanja koje im je stavljeno na pleća. Mislim da momke treba pustiti da igraju i uživaju, a rezultati će doći. Bojan ima velike trenerske ambicije i zaista dobro radi sa svojim stručnim štabom. Stvara nove igrače koji kvalitetom prevazilaze ovaj rang takmičenja, a ja se iskreno nadam da ćemo u budućnosti imati klub iz grada u Premijer ligi. Slavija je naravno ime koje je najbliže tom cilju“.

Romanija prolazi tranziciju koju je i Famos imao. Kako se po tebi snašla Vučica?

Famosu i meni je donekle bilo lakše jer smo se konstantno borili za viši rang. Imali smo takmičarski duh i sve igrače sam „nagradio” da igraju prvu ligu. Isto bih to uradio i sada, a dokazalo se da mnogi od njih i danas nose igru Famosa na šta sam posebno ponosan. Kada je Romanija u pitanju, razumijem igrače koji misle da su zapostavjeni, ali razumijem i upravu koja želi kvalitetna pojačanja. Na sve to se nadovezala smjena trenera pred prvenstvo što nije nimalo prijatno. Ne bih se miješao u stvari Romanije, Aleksić je noj prijatelj baš kao i Gutović, za koga sam siguran da će posložiti stvari i napraviti pomak. Naš područni savez je mali a ima tri prvoligaša, tu je i Drina HE koja želi u Prvu ligu. Ima mjesta za sve i to će definitivno donijeti samo kvalitetniji fudbal“.

Za kraj, koje su tvoje lične ambicije?

Poslije mnogo godina vječite borbe za prvo mjesto, možda mi je rad sa mlađim kategorijama i dobro došao. Mada, i ovdje dajem sve od sebe. Za mene nema odmora u fudbalu, dajem maksimum i kada igram nožni tenis, jednostavno sam takav. Imam visoke ambicije u trenerskom pozivu, dokaz je i ova licenca, i vjerujem da ću nekada ponovo voditi neki tim u najvišim rangovima. Do tada sam posvećen trenutnom poslu“.