Bio je u Tangu kada stvari nisu išle najbolje i kada je klub klizio ka ponoru. Pomogao je svojim znanjem s loptom, onako ljudski i drugarski. Ponovo je zadužio crveno-bijeli dres u vremenima kada se nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine polako penje stepenicama uspjeha. Dragiša Bato Kenjić veliko je pojačanje za KMF Tango koji se trenutno nalazi na drugoj poziciji drugoligaškog juga.

„Nije bilo dvoumljenja kada sam dobio poziv kluba koji je dio mene. Odazvao sam se da pomognem koliko mogu i da vratimo Tango tano gdje pripada, u vrh BH futsala. Neće biti lako i trebaće mnogo vremena i zalaganja ali vjerujem da ćemo ipak uspjeti”.

A kako teče operacija „Povratak iz otpisanih” Bato odgovara:

„Moram priznati da je atmosfera u timu odlična. Ima tu starijih futsalera koji pomažu iskustvom, onih u „punoj snazi” koji nose ekipu ali se pojavljuju i mladi na kojima će počivati klub u budućnosti. Pokrenute su mlađe kategorije i mislim da je to pun pogodak”.

Tango je pet bodova iza Jahorine i mjesta koje vodi u doigravanje za Prvu ligu. Upravo u nedjelju igra se gradski derbi u novoj sportskoj dvorani, kakva su tvoja očekivanja od meča?

„Naš glavni cilj je bio i ostao: stabilizacija kluba. U tome smo uspjeli i sada igramo za svoju dušu i gradimo tim za naredni period. Podrazumjeva se da je imperativ pobjede uvijek prisutan jer je to filozofija Tanga od osnivanja. Na parket ćemo izaći da se nadmećemo sa Paljanima a eventualnom pobjedom bi im bodovno prišli. Ipak, do kraja ima još utakmica a mi ćemo u svaku ulaziti isto: na pobjedu”.