U nedjelju će se u maloj dvorani SRC Slavija, popularnom Hangaru, održati turnir za odbojkašice u okviru Prvenstva Republike Srpske, grupa 2.

Đorđe Perišić, trener pionirske i kadetske selekcije u OK Slavija nam govori o sistemu takmičenja:

„Riječ je o drugom krugu prvenstva Republike Srpske za kadetkinje. Dakle, pravo nastupa imaju djevojčice rođene 2006. godine i mlađe. Sastaju se ekipe OK „Slavija“ I. N. Sarajevo, OK „Jahorina“ Pale i OK „Bratunac“ iz Bratunca. Samo pobjednik će izboriti plasman na završni turnir četiri najbolje ekipe Republike Srpske”.

Upoznaje nas sa svojim timom:

„Naša ekipa je mlada. Skoro polovina su pionirke, a drugu polovinu čine uglavnom mlađe kadetkinje, tj. one koje su rođene 2007. godine. To znači da će i naredne godine naša kadetska ekipa biti u dosta sličnom sastavu. S druge strane, polovina ekipe trenira sa seniorkama, a neke su i igrale utakmice u prvoj ligi, što je ubrzalo njihov razvoj. Još uvijek postoji značajan prostor za napredak i u tehničkom i u taktičkom smislu. Ovaj turnir i pripreme za njega će nam pomoći da naparvimo korak dalje, što je najvažnije”.

OK Slavija

Dotakao se i protvničkih ekipa:

„Što se tiče ostalih, mislim da su obje ekipe dosta dobre i da će pobjednik ove grupe biti vrlo konkurentan i na završnom turniru. Ekipa Jahorine ima u svom sastavu igračice koje imaju čak premijerligaško iskustvo i sjajno su vođene od strane njihovog trenera koga dugo poznajem. Ekipa Bratunca već godinama ima sjajne rezultate u svim kategorijama što je dokaz ozbiljnog rada u kontinuitetu”.

Đorđe iznosi svoja očekivanja:

„Ja očekujem da mi pokažemo napredak u igri i nadam se da smo spremni da igramo sa bilo kim. Imamo plan kako da zaustavimo njihove najopasnije igrače. Uz podršku sa tribina, vjerujem da ćemo uspjeti”.

Sokolice

Prošle sezone je preuzeo pionirsku selekciju OK Slavija, želja mu je da kaže par riječi o toj selekciji:

„Iskoristiću priliku da se kratko osvrnem i na rad pionirske ekipe u prošloj godini. Radi se o djevojčicama 2008. godište i mlađim. U rezultatskom smislu, prošli smo vrlo loše, jer smo ostvarili samo jednu pobjedu i osvojili 4 boda. Međutim, pristup radu, energija koja je pokazivana na treninzima, želja za napretkom, odgovornost, redovnost na treninzima su bili na jako visokom nivou. Odradili smo mnogo treninga i ostvaren je veliki pomak u svakom smislu, a najvažnije je da smo postali bolji ljudi i da je odbojka postala neizostavni dio života svih igračica. Takav rad i želja garant su uspjeha i zbog toga sam siguran da još bolji dani dolaze za odbojkaški klub Slavija, samo je potrebno vrijeme da to i rezultati pokažu”.