Kik boks klub T-Combat Team danas slavi svoj deseti rođendan. Prvo ime kluba je glasilo Klub borilačkih vještina Kobra. Na prvom treningu pristupilo je 11 članova koji su izrazili zelju da se bave kik boksom. Od tada je kroz klub prošlo preko 450 članova i mnogi od njih su postali uspješni i zreli ljudi u svim oblastima života na šta je T-Combat Team posebno ponosan.

KBV Kobra

Osnivač i trener kluba, Bojan Teletina, kaže:

U rezidenciji kluba po našim statistikama imamo vise od 1100 medalja i preko 30 pehara sa svih mogućih nivoa takmičenja u svijetu. Bitno je spomenuti da imamo i dvije svjetske medalje koje su nasi takmičari osvojili na prvenstvima svijeta ( Miljan Kovačević 2016. Dablin- Irska i Lazar Radulović 2022. Lido di Jesolo). Mnogo bivših i sadašnjih Šampiona Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Balkana, mnogih evropskih i svjetskih kupova je izrodio naš klub“.

Proslava desetog rođendana biće u znaku humanosti.

Donijeli smo jednu odluku. Budući da smo imali u planu svečano obilježiti 10 godina postojanja, te nagraditi i spomenuti sve zaslužne članove kluba, prijatelje, sponzore i donatore bez kojih bi sve ovo bilo mnogo teže, Upravni odbor kluba je jednoglasno donio odluku da unjesto svečane organizacije proslave, sav novac planiran za to preusmjeri za liječenje Miloša Božovića. Nama je slavlje u klubu svakog dana na treningu kao i poslije svake uzete medalje, a taj novac koji bi utršsili u cijelu organizaciju svega, zasigurno će puno bolje biti utrošen za liječenje jednog mladog života koji se već godinama lavovski bori” pojašnjava Teletina.