Kakva drama u Pekiju! Jahorina je uspjela anulirati prednost gostiju iz Gradiške sa poluvremena, čak i prekrenuti rezultat ali ipak se otišlo u produžetak. Gubili su izabranici Srđana Jokića 6 razlike ali onda Igor Đerić preuzima stvar u svoje ruke i svom timu donosi drugu pobjedu u mini ligi za popunu prvoligaškog društva!

KK Jahorina – KK Stars Basket 79:77

(13:18, 16:22, 29:20, 13:11, 8:6)

Tim iz Gradiške bolje je odigrao u prve dvije četvrtine i na odmor odlazi sa 11 koševa prednosti.

U trećoj četvrtini Jahorina je uspjela nametnuti svoj ritam i vratiti se u meč. Posljednja dionica donosi i potpuni preokret kada Paljani imaju +4 ali ipak se odlazi u produžetak, i to bez Kovača koji je 4. minuta prije kraja zaradio petu ličnu grešku.

Košmaran početak dodatnog perioda za domaće jer Stars Basket pravi seriju 6:0 i činilo se da je je meč riješen. Ali prvo Baričanin uspjeva postići prve poene za Jahorinu a potom Đerić postiže 6 vezanih poena. Onom posljednjem koji je donio pobjedu prethodila je odlična blokada Šurbata a Igor poentira 4 sekunde prije isteka vremena.

U redovima Jahorine najefikasniji je bio Kovač sa 20 poena, Pečenica je postigao 18, Pavlović 13, Baričanin i Đerić po 8, Šurbat 6, Gordić 4 i Lakić 2 poena.