Fudbaleri Famosa će u petak (16:30) dočekati Kozaru iz Gradiške. Andalužani su trenutno na sedam bodova iznad zone ispadanja, trijumf bi ih još jedan korak približio cilju – opstanku u prvoligaškom društvu. Danel Blažić decidan da njegov tim razmišlja samo o pobjedi:

„Poslije nesretnog poraza u Omarskoj, gdje smo primili gol u posljednjim minutama meča, okrećemo se domaćoj utakmici protiv Kozare gdje definitvno moramo ponoviti izdanje iz prošle domaće utakmice protiv Modriče i upisati tri nova, veoma važna, boda u borbi za opstanak. Svjesni smo težine ove utakmice, poštujemo protivnika ali tri boda moraju ostati u Vojkovićima”.

Novi trener, nova pozicija. Kvalitetno si odgovorio zadatku, kako si prihvatio rokadu?

„Dolaskom novog šefa prekomandovan sam u defanzivnu liniju tima, na poziciju koju sam pokrivao ranije i mogu reći da je to protiv Modriče izgledalo dobro. Kreirali smo dosta šansi a defanzivno smo jako dobro stajali na terenu. Lično, draža mi je napadačka pozicija ali nemam problema igrati na bilo kojoj poziciji koju mi šef namijeni sve dok mogu pomoći ekipi na terenu”.

Danel Blažić (Foto: MaTe)

Famos prolazi tranziciju iz drugoligaškog u prvoligaški fudbal. Osjećaju li se razlike?

„Evidentna je razlika između prve i druge lige, u kvalitetu i organizaciji, pa isto tako vjerujem da je nama mjesto u prvoj ligi kao što sam to govorio i ranije dok smo se borili za ulazak u istu”.

Klupu je preuzeo Šešlija i unio neke promjene. Da li su se igrači navikli na njegov stil?

„Moram se javno zahvaliti šefu Vladimiru Drinjaku na svemu učinjenom za F.K. Famos i mene lično. Svi znamo koliko je taj čovjek dao za klub i igrače i neizmjerno mu hvala. Dolaskom novog šefa implementirane su neke nove stvari kako na treningu tako i na utakmicama i siguran sam da ćemo uz njega dosta napredovati i naučiti, jer definitvno imamo od koga, tako da smatram za dobar potez uprave imenovanje Kaneta za šefa stručnog štaba kad je već do toga moralo doći”.

Koliko si zadovoljan svojim učinkom?

„Što se tice ličnog učinka, volio bih da sam mogao pružiti vise na poziciji napadača za ekipu i golovima donijeti više bodova, ali vjerujem da imamo jako kvalitetne igrače i napadače pa će ova misija zvana opstanak u prvoj ligi biti uspješna na kraju sezone”.