Kada je 4. juna 2021. godine kreirana Facebook stranica SportEast, sa skromnim novinarskim znanjem i ogromnom ljubavlju prema sportu započeo je put u nepoznato. Rađanje jednog portala koji zasigurno neće biti kao ostali, već sa sopstvenim pečatom koji će neki prihvatiti kao osvježenje na medijskoj sceni, drugi će pak shvatiti kao remetilački faktor koji čačka njihove sitne, džeparoške interese. Poslije tri godine, jednom rječju može se opisati plovidba našeg malog broda u okeanu sportskih dešavanja. Ta riječ je PONOS!

I da, ponosni smo prije svega na naše, sada već možemo tako reći, vjerne i redovne čitaoce kojima je „legao” stil pisanja i koji su željni da pročitaju činjenice o klubovima i rezultatima onakvim kakvi zaista jesu. Bez šminkanja jer nismo „Vesela sveska” već pokušavamo biti objektivni, što ponekad poteže i oštre kritike. Naši pratioci su i naši istomišljenici, i polako raste naša mala družina.

Ponosni smo i što se prepoznaje naš rad i trud. Od pohvala iskrenih prijatelja do sponzorsskih donacija. Stoji i to da smo i dalje „siromašni” i da se tek pokriju troškovi goriva, interneta i reklamnog materijala. Ali valjda je to cijena nezavisnosti koju ljubomorno čuvamo. Daj Bože zdravlja, biće para.

Osjećaj ponosa je i podatak da se sve češće naše informacije uzimaju kao relevantni podaci. Ljudi vjeruju u naše tekstove, a mi se trudimo da pišmo istinu i samo istinu. Pa sad, pouzdano znamo da i oni koji nas ne vole zavire da pročitaju ponešto.

Ponosni smo i na 89 emitovanih emisija Radio magazina SportEast koje smo realizovali u saradnji sa Radio Televizijom Istočno Sarajevo, i svojevremeno i sa Vivo TV. Jedina sportska emisija u našem gradu i regiji koja ide uživo učinila je ponedjeljak prepoznatljivim na radio talasima.

Naš treći rođendan proslavljamo večeras na mjestu gdje je portal i nastao. U Beer Ti & Ja okupićemo sportiste našeg grada i podijeliti priznanja najboljim. Naše goste smo zamolili da umjesto uobičajenih poklona doniraju skromne donacije u humanitarni fond kojim ćemo pomoći neku porodicu. Jer, mi jesmo mala lokalna priča, ali sa velikim srcem.