Nisu fudbaleri pretjerano oduševljeni kada se rade kondicioni treninzi ali što se mora – mora se. Kenan Handžić je u Romaniji zadužen za taj posao pa je danas stavio na ispit igrače od kojih se kao najizdržljiviji pokazao povratnik u u Vučicu, Ognjen Radović.

Radović i Cicović

A na terenu nekoliko novih imena. Jadranko Bogičević se za narednu sezonu odlučio pojačati provjerenim imenima pa je tako u Romaniju stigao Benjamin Čolić sa bogatom karijerom u BH klubovima. Nastupao je za Željezničar, Čelik, Zrinjski, Olimpik i Tuzla City, a igrao je i u Češkoj za Karvinu, Budjovice i Chrudim.

Čolić

Nova lica su i Faris Handžić koji je ponikao u Sarajevu a kasnije nastupao Westerlo, Bansku BYstricu, Velež, Igman, Vinogradar, Igman, Olimpik, Novi Pazar, Orašje, Budućnost, Goražde i Rudar Kakanj, te Argentinac Marcos Ignasio Sosa pristigao iz Bratstva iz Gračanice. Rivadavia je matični klub, kasnije je nosio dres Tekstilca i Leotara. Na probi je i Adem Karamehić.

Handžić zadužen za kondiciju

Romanija je uspjela zadržati kostur tima a najavljena su još neka kvalitetna pojačanja za mirniji početak sezone. Prva prilika da igrače vidimo na djelu biće u subotu kada je zakazan kontrolni meč sa Stupčanicom iz Olova.