Prijatno veče iskoristili smo za piće sa Simonom Mrdom, novim rukometašem zrenjaninskog Proletera. Nekadašnji član Slavije, Bosne i Šamota, novo rukometno znanje gradiće u Kristalnoj dvorani pokraj Begeja.

Pitamo Simona kako je došlo do realizacije ugovora sa dvostrukim prvakom Jugoslavije, finalistom Kupa evropskih šampiona, i rasadnikom velikih igračkih imena nekadašnje države:

Poslije niza ponuda, čelnici RK Proleleter su imali najrealniju ponudu. Uslovi su korektni a ciljevi trenera i kluba su jasno definisani. Trener Gorjan Spahic je okupio mladu i ambicioznu ekipu, kojoj uz kvalitetan rad sigurno neće izostati rezultati. Radujem se vremenu i rezultatima koji su pred nama“.

Već imaš iskustvo igranja u Arkus ligi Srbije sa Šamotom. Da se osvrnemo malo i na taj period.

Nažalost, Šamot nije uspio izboriti opstanak u najvišem rangu takmičenja ali ja iz tog kluba nosim lijepe uspomene jer sam u tom klubu zahvaljujući rukovodstvu i treneru Slobodanu Jedoksiću doživio ličnu afirmaciju i dobio priliku da sa 16 godina igram među najboljima u Srbiji“.

Šta su sljedeći koraci?

Predstoji mi pripremni period u kojem ću se maksimalno fokusurati i dobro pripremiti za predstojeće utakmice u Arkus ligi. Iskoristio bih priliku da se zahvalim vašem SportEast i ostalim portalima iz Istočnog Sarajeva što pratite moje sportske rezultate“.

Simonu želimo mnogo sportskih uspjeha u novom klubu, a mi ćemo pratiti njegove nastupe kao i do sada.