Utakmica četvrtfinala Kupa Republike Srpske „dr Milan Jelić” između Slavije i Borca odigrana je na pomoćnm stadionu zbog snijega koji je iznenadio (putne službe dakako) pa se uz dogovor klubova koliko toliko sačuvao, ionako loš, glavni teren plavo bijelih. Premijerligaš se pokazao kao kvalitetniji klub i zasluženo prošao u polufinale.

FK Slavija – FK Borac 0:4 (0:2)

Četvrfnale Kupa Srpske (Foto Vaske)

Banjalučani rano dolaze vođstva. Poslije kornera u 6. minutu lopta prelijeće sve igrače, a na drugoj stativi sam ostaje Šušić i bez problema sprovodi loptu u mrežu. Slavija je pokušala odgovoriti, Arbinja je uspio postići gol ali je on poništen zbog ofsajda.

U 24. minutu Sirćo ima dvije dobre intevencije, prvo brani šut sa sedam metara, zatim izbacuje loptu poslije šuta sa distance.

Ipak, u 32. minutu Borac duplira prednost. Centaršut sa lijeve strane dobro prati Milojević i glavom postiže pogodak.

Domaći jedini šut u okvir gola upućuju u 35. minutu kada Bjeloš pokušava sa dvadesetak metara.

Početni sastav Slavije (Foto Vaske)

I drugo poluvrijeme gosti započinju kao i prvo. Poslije 7. minuta igre rezultat je 0:3 a strijelac je Cvijanović.

Borac ozbiljno prijeti u 60. minutu ali udarac glavom odlazi pored gola.

Bjeloš u 74. minutu ima dobru poziciju da iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca ugrozi gol Borca ali je njegov šut izblokiran.

Već u narednom minutu Đerić pokušava glavon poslije kornera ali gađa pored gola.

U 78. minutu 0:4. Izborili su se gosti za loptu koja završava kod Lukića, a on sa nekih peta metara iskosa sa lijeve strane rutinski pogađa.

Banjalučani zasluženo u polufnalu

Slavija: Sirćo, Dabić (75. Čvoro), Đerić (90. Aškraba), Beširević, Popović, Arbinja, Bjeloš (90. L. Čelan), Avdalović (60. Asentić), Mandić, Erić, Tomić (60. Bogučanin)