Ubojita ljevica u crveno-bijelim bojama, osvajao mnogobrojne nagrade u dresu ŠF Tango, sada blista u Crvenoj Zvezdi. Fudbalski biser koji je loptu zavolio tek iz drugog puta: Bojan Pejić.

Nova Zvezdina zvezda

Veliku pažnju javnosti u Istočnom Sarajevu izazvao je ovaj nadareni dječak (2011. godište) o čijim počesima govori njegov prvi trener Miloš Urta:

Nisam siguran ali mislim da se upisao sa svojih 6 godina. Na prvi trening je došao sa tatom i sjećam se da smo radili neke vježbice, poslije igrali na dva gola gde je on trčkarao za loptom, a ustvari čitav trening pogledom trazio tatu u kafiću. Napravio sam pauzu a on je pobjegao sa terena u kafić, pravo kod tate. Odem za njim on plače i traži od tate telefon da gleda crtani. U dogovoru sa njegovim ocem odlučili smo da ga nećemo forsirati. Bio je još na psr treninga a onda napravio pauzu od par mjeseci”.

Bojan Pejić

Poslije povratka Bojan je zavolio fudbal i na vidjelo je izašso njegov talenat.

„Bojan je od samog početka bio miran,diciplinovan i radan dječak. Vremenom, kako je trenirao, njegova ljubav za fudbalom i treniranjem je rasla. Nije provodio vrijeme sa loptom samo na treningu nego je i dolazio često u balon s tatom i mamom kako bi sam šutirao i igrao se s loptom, dok je tata trenirao pivo” kroz smijeh kaže Miloš.

Strašna ljevica

O Bojanovim karakteristikama ali i cijelog generaciji Tanga 2011. godište, Urta nam pojašnjava:

„Ljevak je, izraziti ljevak, mnogo jaka i precizna lijeva noga. Brz i lagan, prepoznatljiv po preciznom i jakom šutu. Njegov omiljeni dribling je takozvani lažnjak. Bojan se možda istakao odlaskom u Zvezdu ali to jedna jako dobra generacija 2011. godište, sa kojom smo radili Vučina Šćepanović i ja. Možda i među tri najbolje ekipe sigurno u gradu Sarajevo gdje su nastupali, a što potvrđuje veliki broj medalja i osvojenih prvih mjesta”.