Kontaktirali smo četiri futsal kluba iz Istočnog Sarajeva i pitali da li ima aktivnosti tokom pauze.
Trenutno, dok savez ne odluči o eventualnom proširenju liga, Željeznica će se takmičiti u Prvoj ligi, Tango, Jahorina i Glasinac u drugoj, grupa Jug.

Predsjednik KMF Željeznica, Miroslav Bjelica, potvrđuje da se radi na dovođenju adekvatnih pojačanja ali ne želi pričati o imenima:
„Još je rano izlaziti u javnost sa imenima novih igrača. Ne želimo otkrivati karte rivalima. Angažovani smo na pojačavanju konkurencije u timu i želimo spremni ući u novo prvenstvo”.

KMF Željeznica

KMF Tango, nekadašnji šampion Bosne i Hercegovine, muči se u drugoligaškom društvu i želi prekinuti patnju. Miko Čampara iznosi planove:
„Pojačaćemo se jer Tango zaslužuje više. Raduje sto cemo igrati u novoj dvorani a
pokušaćemo da vratimo neke igrače koji su prije igrali kod nas. Želimo da pokrenemo priču oko futsal akademije jer smatramo da ova sredina zaslužuje da ima jednu ozbiljnu priču koja ce trajati dugo, a to sigurno neće moći bez rada sa mlađim kategorijama”.

KMF Tango

KMF Jahorina je novi drugoligaš a predsjednik Bojan Brčkalo poručuje:
„Ekipa ostaje na okupu, vraća nam se Ajanović poslije povrede a biće i nekih novih lica. Spremamo se za nove mečeve, bez obzira na odluku saveza i u kom rangu će to biti”.

KMF Jahorina

Glasinac FC se naknadno pridružio drugoj ligi, ispadanjem Policajca iz PL BiH. Trener Predrag Dobrilović nam kaže:
„Određivaćemo se o narednoj sezoni na osnovu odluke saveza, do tada je ekipa na okupu. Razgovaraćemo sa igračimo oko eventualnih odlazaka ali i dolazaka, ukoliko ostane sadašnje stanje, to jeste ako budemo drugoligaš.U organizacionom smislu smo se konsolidovali i to moramo ispratiti dobrim rezultatima”.

Glasinac FC