Duško Radović reče da fudbal okuplje dvije vrste muškaraca: one koji nemaju djevojke i one koje imaju žene.

A fudbal i jeste strast, i ljubav i bol, oprostite nam pripadnice ljepšeg pola.

U jučerašnjim burnim događajima vezanim za najvažniju sporednu stvar na svijetu, nekako je svima nama najveći utisak ostavio govor Dragana Kuline na svečanoj sjednici područnog saveza Sarajevsko-romanijske regije.

Emotivne, iskrene i direktne riječi koje su nas sve natjerale da se zamislimo. O fudbalu.

Možda smo nekada u prošlosti imali različita mišljenja (a jesmo) ali kao poklonik igre među golovima bio bih nepravedan, prvenstveno prema sebi, kada se ne bih poistovjetio sa iznesenim riječima nekadašnjeg čelnog čovjeka Slavije.

Govorio je Kulina upravo o strasti prema fudbalu, entuzijazmu i žrtvovanju. O fizičkoj i materijalnoj iscrpljenosti ljudi koji su postavljali temelje sporta u Istočnom Sarajevu. I poziv mladim liderima lokalnih zajednica da se bore za pronalaženje sredstava i da unapređuju klubove, istina je koju vidimo oko nas.

Tačno je da smo nekako izgubili onu volju iz boljih vremena, nema onog elana koji je, možda i preko granica realnih mogućnosti, stvarao rezultate i atmosferu.

Ovaj grad zaslužuje jake klubove, dobre igrače, vjerne navijače. Bez obzira kako se mi zvali, kojoj boji ili opciji pripadali, nekada davno smo upravo kroz sport počeli graditi identitet Istočnog Sarajeva.

Napravili smo predugu pauzu, vrijeme je da se trgnemo.