Početkom godine u gradu su osvanuli plakati sa pozivom zainteresovanim dječacima da se učlane u Odbojkaški Klub Igman. Stajalo je objašnjenje da je klub u osnivanju i da će se bazirati na mušku odbojku. Lice iza plakata je bio Miroslav Lučić, dugogodišnji trener OK Slavija.

A da se u školi odbojke Igman neće bazirati samo na dječake potvrđuje i činjenica da je još jedan trener Slavije odlepršao u Piretovo jato. Slavica Govedarica, takođe sa dugim stažom u Sokolicama, preuzela je na sebe zadatak rada sa djevojčicama. Tako ćemo u ženskoj odbojci u Istočnom Sarajevu, pored Jahorine, Glasinca, Slavije i Volera imati i peti klub.

Slavica Govedarica

Razloge osnivanja novog kluba treba tražiti od momenta dolaska nove uprave u OK Slavija i prvih znakova nezadovoljstva „odmetnutog” dvojca. Možda i najbolniji udarac bilo je „rezanje” plata pa su se već tada moglo čuti glasovi pobune.

Iz OK Slavija nam kažu: „Trenerima Lučiću i Govedarici ugovori su istekli 21. juna 2022. godine i saradnja nije nastavljena. Škola odbojke Slavija nastavlja sa radom u istim terminima”.

Nezvanično, uprava Sokolica bila je nezadovoljna ostvarenim rezultatima selekcija koje je vodila Slavica Govedarica. Sada kreće „osveta” pa je već nekoliko djevojčica kojima je bila trener vrbovano u novi klub.

Pire će sjediti na drugoj klupi

Zamršena jednačina u kojoj su novac, ego, pa i politika (dvoje trenera Igmana su suprotna politička opcija u odnosu na upravu Slavije), daje rezultat novih podjela i zbunjenosti roditelja koji su nas pitali o čemu se radi. Da mi ne donosimo zaključak, sami procijenite.