Posjetili smo naše prijatelje u Teniskom kampu La Bombonera i zatekli pravu radnu atmosferu. Vrijedno se radi, kako sa uređenjem objekta, tako i sa pripremama terena za nova tamičenja.

Siniša Bogdanović nam raportira:

„Trenutno završavamo uređenje terase kako bi se gledaoci udobno osjećali. Uporedo saniramo terene da ih dovedemo u optimalno stanje za turnire koji uskoro kreću”.

A koji turniri su u pitanju, Sina pojašnjava:

„Naredne sedmice je u planu organizovanje turnira za dječake i djevojčice. Zajedno sa našim prijateljima iz TK Bosna Sarajevo želimo da provjerimo kako su se odradile pripreme tokom zime i sa kojom formom ulazimo u nova takmičenja koja nas očekuju”

Pitali smo i za veterane

„Liga veterana takođe počinje uskoro tako da je i ove kalendar takmičenja popunjen na našim terenima” zaključuje Bogdanović.

U svim poslovima mu pomaže sin Luka. Priprema diplomski rad na fakuktetu a da li uspjeva uskladiti sport i obrazovanje kaže:

„Za sada stižem sve obaveze ispuniti. Ali moraću izgleda (smiješeći se i sa pogledom na oca) ubrzati diplomski da bih se više angažvao na šljaci”.

Trener partnerskog TK Bosna Sarajevo, Zlatan Kadrić, dodaje:

„Koristimo lijepo vrijeme da vježbamo i da se pripremamo. A u ovako lijepom ambijentu i drugarskoj atmosferi je to lako”.

SportEast je jedan od rijetkih medija (ako ne i jedini) koji je pratio dešavanja u La Bomboneri. Tako da imamo privilegiju pa smo pozvani na otvaranje nove sezone i turnire sa kojih ćemo vas redovno izvještavati.