Poslije gradskog derbija Romanija – Famos (1:3) uzeli smo izjave šefova stručnih štabova koje ćemo emitovati u našem Radio magazinu u ponedjeljak.

Trener paljanske Vučice, Sretko Vuksanović kaže:
„Prvih petnaest, dvadeset minuta bili smo dominatni i postigli gol, poslije smo stali i gost je došao do izjednačenja. Bili su fizički spremniji i to iskoristili i poveli. Mi smo imali nekoliko stopostotnih šansi koje smo promašili što je protivnik kaznio i osvojio sva tri boda. Čestitam im na zasluženoj pobjedi”.

Na naše pitanje da li kao trener insistira da se „igra fudbal”, onako kako je on praktikvao kao igrač, Doktor kaže:
„Kao i kolega Drinjak, forsiram taj stil igre i neću odustati od njega bilo u kom rangu takmičenja da je riječ. Želio bih da je što više utakmica kakva je bila ova današnja”.

Strateg Famosa, Vladimir Drinjak iznosi svoje viđenje derbija:
„Nije bila nimalo laka utakmica, u jednom trenutku smo i gubili i bili gotovo na konopcima. Uspjeli smo se konsolidovati i preuzeti konce igre u svoje ruke. Presudila je, osim našeg kvaliteta, fizička sprema, koja je možda među najboljim u Drugoj ligi. Romanija je kvalitetna ekipa, u našoj pripremi smo tačno znali šta nas čeka, silno motivisan protivnik pa smo tako i postavili igru. Zadovoljan sam igrom i pobjedom, kao i osvojenim 53. bodom u sezoni”.

Drinjak je pohvalio i novinare:
„Želio bih da se zahvalim našim medijima, Sport.dc i SportEast. Lijepo je kada imamo pokriveno medijski naše utakmice. Prate se svi klubovi i mnogo nam znači ta podrška”.