Gigović napravio cirkus od utakmice, Famos ostao bez bodova

Famos – Sloboda 0:1 (0:1)

Kako posiješ tako požanješ, narodna poslovica koja se potvrdila danas u liku glavnog sudije Gigovića. Sve njegove greške u prvom dijelu, akumulirale su nervozu koja je eksplodirala u nastavku pa smo više gledali demonstraciju borilačkih vještina nego fudbal.

Po idealnom vremenu, pred oko 200 gledalaca, Famos je ugostio dobro organizovanu i kvalitetnu ekipu Solobode pa se unaprijed znalo da će biti teška borba za ostanak bodova u Vojkovićima.

Da je Sloboda trenutno zasluženo u vrhu tabele pokazala je i njihova igra u prvom poluvremenu. Kontrolisali su igru, vršili pritisak na zadnju liniju Andalužana a mogli su povesti već u 15. minutu kada Alić izlazi sam pred Terzića ali čuvar mreže domaćih po ko zna koji put ove sezone spašava gol Famosa.

Tim Vladimira Drinjaka pokušavao je iz kontri i čekao greške protivnika. A jedna takva se desila u 37. minutu kada Blažić izlazi sam pred golmana, šutira u suprotni ugao ali mu Čalaković brani udarac.
Nedugo zatim Frganja poslije slobodnog udarca sa pet metara proba glavom ali lopta ide preko gola.
Kazna stiže u 41. minutu poslije konfuzije u odbrani Famosa, Kruz pronalazi Kesića a ovaj pogađa za 0:1.
Danel Blažić u finišu prvog dijela opet izlazi sam pred Čalakovića, ovog puta ima čak i povoljniiju situaciju ali prebacuje gol.

Teško će zaspati večeras

U nastavku Famos očajnički pokušava do gola a u 57. minutu Radović ne koristi asustenciju Perovića i idealnu šansu.

A onda kreću sukobi igrača, crveni kartoni (Minić kod Famosa), pražnjenje tribina iza pomoćnog sudije… tako da je meč produžen 10 minuta.
Na kraju je pobjednik već negativno dokazani Gigović, Famos ostaje bez bodova a Sloboda ako na ovakav način želi u Premijer ligu, onda obraza nemaju.

Za Famos su nastupili: M. Terzić, Marković, Frganja (od 46. Vranešić), Mičić, Otović, Radović (od 90. U. Kovačević), Blažić, Perović, Demirović (od 46. Bjeloš), Lalović (od 55. Kokot), Škrba