Šest igrača stiglo u Željeznicu. Biće ih još, kažu u Trnovu

Kada su prošle sezone osjetili „milovanje” Premijer lige, uzavrela je krv u timu iz Trnova ali nisu imali snage izdržati borbu sa Radnikom. Povrede i kartoni gurnuli su KMF Željeznicu čak i na ivicu ispadanja pa su se Aziz Turudija i ekipa teškom mukom iskobeljali od sudbine koja je zadesila Glasinac i Jahorinu.

Već tada je svima u klubu bilo jasno: neophodan je širi i kvalitetniji roster!

Pare nisu problem, moto je predsjednika Miroslava Bjelice. Željeznica ima zavidan budžet za naše uslove pa su se ovog ljeta dali u potragu za pojačanjima.

Debelnogić se davno dogovorio

Dejan Debelnogić je davno dogovorio uslove sa Trnovljacima (mi smo taj info znali i ćutali zbog džentlmenskog sporazuma), Vučina Šćepanović nam je najavio mogućnost potpisivanja saradnje što se kasnije i obistinilo.

Kerim Smječanin, sad već bivši golman GFC Sarajeva probu je odradio na turnirima i zadovoljio, a stigla su još dvojica nekadašnjih igrača Tanga, Marin Ivičević i Admir Musić, i na kraju početnik u svijetu futsala Almir Kalember.

PSG za sirotinju ozbiljno je odradio prelazni rok ali, kako kažu u Željeznici, neće stati na ovome i traže još igrača. Ambicija je jasna: borba za promociju u Premijer ligu.