hdrpl

U derbiju vrha tabele Druge futsal lige Republike Srpske, grupa Jug, Kalinovik je osvojio sva tri boda protiv Zahumlja i stigao do šestog trijumfa u prvenstvu. Gosti nenaviknuti na pošteno suđenje (zamislite kad u ovom kontekstu moramo to reći za Vujadina) izdržali su prvih dvadeset minuta, a onda je uslijedio blic krig Kalinovika na početku nastavka.

KMF Kalinovik – FK Zahumlje 4:1 (0:0)

U prvom poluvremenu nije bilo golova ali jeste šansi na obje strane. Oprezno su igrali i jedni i drugi te koristili greške u odbrani da ugroze gol ali su sigurni bili Macan i Tubić.

Nepuna tri minuta nastavka bila su dovoljna Kalinoviku da dođe do prednosti 3:0. Prvo mrežu pogodili Živković u 22. i Ćeranić u 23. minutu, potom su gosti počeli igrati sa viškom, a nakon greške pogotkom to kažnjava Trifković u 24. minutu. Dva minuta kasnije gosti ipak stižu do pogotka, Begenešić je ostao sam na drugoj stativi i nije mu bilo teško da sprovede loptu u mrežu. U 32. minutu Pavle Sladoje postiže pogodak za 4:1 i otklanja sve dileme oko pobjednika.

Kalinovik je na prvm mjestu sa 18 bodova, Zahumlje je ostalo na 13.

Kalinovik: Macan, Živković, Kovačević, Trifković, Droca, M. Tepavčević, Ćeranić, P. Sladoje, M. Sladoje, Lončarević, Mandić, D. Tepavčević

Zahumlje: Tubić, Milidragović, Begenešić, Cimirot, A. Andrić, S. Andrić, Ninković, Vujović, Bokić