Dragan Stojanović, član biciklističkog kluba “Foris” biciklom se u jednom danu popeo četiri planinska vrha, i to Trebević, Jahorinu, Bjelašnicu i Igman.

O ovom nevjerovatnom poduhvatu odavno razmišljam i kujem planove i fizički se spremam. Čekao sam trenutak kada sam osjetio da sam fizički i psihički spreman za ovu vožnju. Obzirom da je ove godine izostala sportska sezona zbog problema koji su aktuelni u biciklističkom savezu, pa se nisam dugo takmičio, a energija se akumulirala odučio sam da se testiram i da ovaj poduhvat napravim upravo sada.” – kaže Dragan.

Ova vožnja dugačka je 152 kilometra, sa 4400 metara elevacije, tehnički veoma zahtjevnog puta. To je jedna veoma teška i ozbiljna vožnja, koju bi se rijetko koji bciklista usudio isprobati.

Dragan je biciklom krenuo iz Istočnog Sarajeva, pa popeo vrh Trebevića 1629 mnv, zatim vrh Jahorine Ogorjelicu 1916 mnv, onda se spustio prema Trnovu pa penjao vrh Bjelašnice na 2067 mnv i na kraju penjao Igman na 1510 mnv, pa se spustio na startnu poziciju u Istočno Sarajevo, a sve to na jednoj vožnji u jednom danu.

Trebević

Na terenu smo zatekli ekipu BK ” Foris”, Davora i Miljana, dok su na stazi očekivali Dragana da se pojavi biciklom. Oni su tu kao tehnička, ali i moralna podrška Draganu u njegovom junačkom poduhvatu.

Davor Damjanović, predsjednik biciklističkog kluba “Foris’, koga smo upravo tu sreli, kaže da je ova “luda ideja” potekla od Dragana, te da je upravo on i odlučio danas da je realizuje, a klub je tu podrška u svakom smislu, jer je ovo najbolji način promovisanja biciklizma, zdravog života i sporta, ali i naših ovdašnjih prirodnih ljepota, bogatih resursa za planinski biciklizam kojima raspolažemo.

Danas je ovo je prvi pokušaj ove veoma zahtjevne i teške vožnje, koju evo danas vozi samo Dragan, a možda već iduće godine klub napravi i javni poziv, pa se na vožnju prijavi još neko hrabar i spreman da ostvari ovakav poduhvat. Mi smo vožnju nazvali “4IS 4 PEAKS”, kaže Davor.

A mi smo čestitali ekipi na ovom nevjerovatnom poduhvatu, prije svega čestitke su upućene glavnom akteru – biciklisti Draganu, te ih sve ostavljamo da uživaju u postignutom uspjehu, a Vama donosimo par fotografija.

Jahorina

Bjelašnica