Bila je ovo utakmica u kojoj bi Slavija pozitivnim rezultatom postigla mnogo: održala bi bodovnu distancu u odnosu na domaće koji su u zoni ispadanja, i konačno bi skinuli kletvu nule koja ih prati na gostovanjima. Nažalost, Sokolovi su doživjeli minimalan poraz i zabilježili jedanaestu gostujuću utakmicu na kojoj nisu postigli pogodak.

FK Alfa Modriča – FK Slavija 1:0 (1:0)

Imao je Stanić, novi trener Slavije, kadrovskih problema pred ovaj duel, ali je opet Slavija djelovala kao tim zreliji za ostvarivanje pobjede. Da je pogodio Govedarica izglednu šansu možda bi i ovaj izvještaj imao sasvim drugačiju konotaciju. Domaći su rijetko kada imali priliku ali jednu koriste: u 36. minutu Kušljić je postigao pogodak, ispostaviće se za pobjedu.

U nastavku je Slavija pokušavala da stigne do izjednačenja a najbolju priliku imao je Križevac koji je promašio nemoguće! Ostaće gorak ukus poslije poraza, i zaista loša serija izdanja plavo-bijelih na gostujućim terenima koja ih pozicionirala na samo dva boda iznad crte koja vodi u niži rang.

Alfa: Krnetić, Pljevaljčić, Jolović, Kušljić, Spaić (56. Numanović), Šoškić (69. Marić), Trifković, Ofosu (87. Limić), Hasegawa, Disubi, Karić

Slavija: Sirćo, Medić, Beširević, Popović, Čvoro (46. Križevac), Bjeloš, Vučinić (56. Avdalović), Mandić, Karić (87. Alešević), Erić (69. Arbinja), Govedarica