Prilično nas je iznenadila informacija da je OKK Slavija raskinula ugovor sa Aleksandrom Tunguzom. Pogotovo ako se uzme u obzir da je na pripremama bio jedan od najzapaženijih igrača premijerligaša iz našeg grada.

Neko je ipak morao platiti danak nešto lošijim izdanjima Slavije pa je izbor pao na momka koji nas je često oduševljavao srčanošću i bitnim trojkama. Aleksandar je i sam zatečen odlukom:

„I sam sam iznenađen raskidom ugovora. Davao sam svoj maksimum, kako prošle sezone, preko priprema do ove u Prvenstvu BiH. Mislim da nisam zaslužio ovakav oproštaj od dresa Slavije ali šta je tu je. Sad sam u malom problemu naći klub, možda mi je ova odluka trebala biti saopštena bar sedam dana ranije ali nadam se da ću naći novi angažman”.

Aleksandar Tunguz

O, sada već bivšem, klubu samo riječi hvale:

„Fenomenalni saigrači koji su mi postali prijatelji. Pohvalio bih i ljude iz uprave koji su zaista bili korektni prema meni. Ipak, posljednja dva mjeseca bio je neki čudan odnos trenera prema meni, mislio sam da je trenutno nezadovoljstvo i očigledno sam se prevario”.

Aleksandar za kraj poručuje:

„Slaviji želim mnogo uspjeha u nastavku sezone i veliki pozdrav za naše vjerne Sokolove”!