qrf

Dva dana je trajala jurnjava za predsjednikom OKK Slavija. Da je ostao onaj šator ispred Administrativnog centra (gdje je sad fontana) vjerovatno bi se i prespavalo tu da se uhvati „na prepad”. Nekako se ipak dogovorismo za kafu i razgovor u Beer Ti & Ja.

Da sumiramo proteklu sezonu. Da li ste zadovoljni rezultatima i plasmanom tima?

„Pokazalo se da je naš projekat stvaranja sopstvenog igračkog kadra uspio. Momci iz omladinskog pogona su sazreli i postali nosioci seniorske ekipe. Činjenica da smo igrali finalnu seriju sa odličnom ekipom Budućnosti i da su samo nijanse odlučile putnika u Premijer ligu, čini nas ponosnim”.

Kruže priče da ulaznica za najelitniji rang BH takmičenja i dalje postoji.

„U modernom sportu, nažalost, većina stvari se vrti oko novca. Opcija da Slavija zaigra Premijer ligu nije nemoguća ali se otvaraju neka nova pitanja. Da li će onih 2500 navijača pristati da se dovedu pojačanja na uštrb domaćih igrača? Ili je bolje uložiti sredstva u postojeći tim i stvarati sistem koji će u narednoj sezoni sam izboriti ulazak u viši rang? Novac se može obezbjediti li treba dobro analizirati situaciju. Stručni štab, uprava, igrači… zajedno da donesemo odluku”.

Kakva je situacija sa novcem?

„Izmirili smo sva potraživanja i to je bio dugotrajan proces. Sada je pored opštine Istočno Novo Sarajevo i gradska uprava tu da snosi dio finansiranja, traže se ozbiljni sponzori.”

Može li se onda dodati neka „stoja” na plate igračima?

„Direktor kluba, Vladimir Šaraba, zadužen je za razgovor sa igračima. Ako je procjena da je zbog recesije neophodno podići primanja, sredstva će se obezbjediti. S druge strane, mora se to ispratiti i poboljšanjem nastupa. Jedno povlači drugo”.

OKK Slavija

Da li je obavljen razgovor sa momcima oko nastavka saradnje?

„Koliko sam upoznat obavljen je preliminarni razgovor i da se radi na organizovanju pojedinačnih sastanaka sa igračima. Naš cilj je zadržati postojeći kadar, ozbiljno se razmišlja o nekim kvalitetnim pojačanjima, a sve u cilju formiranja tima koji će sljedeće sezone biti glavni favorit za titulu”.

U javnosti se priča o odlasku trenera Ace Damjanovića i njegovom navodnom sukobu sa upravom. Koliko tu ima istine?

„Aco Damjanović već duže vrijeme vodi tim i zadovoljni smo njegovim radom. Naravno, ponekad se mišljenja ne podudaraju ali nema ni govora o nekakvim sukobima. Ipak, treba uzeti u obzir i njegove ambicije pa u razgovoru sve definisati. Što se mene lično tiče Aco je aktuelni trener Slavije”.

Optimistični ste u pogledu razvoja kluba.

„Apsolutno! Tu sm od početka rada OKK Slavija 1996, svjedok sam šta smo sve prošli i činili za klub. Od sudskih poravnanja, kupovine koševa i semafora, stvaranja škole košarke… Sada imamo respektabilan klub koji se bori za najviše ciljeve, najmoderniju dvoranu u Srpskoj i najbolju publiku”.

Hvala vam što ste (napokon) odvojili vrijeme za razgovor.

„Hvala vama na medijskoj podršci OKK Slaviji”.

Razgovor vodio Dalibor Trapara