Pred nama je 10. kolo Druge futsal lige Republike Srpske u kojoj će se, kako stvari sada stoje, do kraja igrati za renome i koji bod više. Jahorina ima šest bodova prednosti nad Akademcom, bolji međusobni skor, i još je samo teorija dijeli od doigravanja za Prvu ligu.

KMF Kalinovik – KMF LJubinje (Subota 18:00)

Ekipa Kalinovika je poslije dužeg vremena u kompletnom sastavu pa je to rezultovalo pobjedom u Novom Goraždu i prekidom serije od pet poraza. Apsolutni su favoriti protiv tima sa juga Srpske. Ljubinje je na začelju tabele sa samo jednom pobjedom ali entuzijazmom da se takmiče. Odlični su domaćini, prostojni gosti.

KMF Jahorina – FC Radnički (Subota 19:00)

Paljani već hlade šampanjac (mada neki ne bi mjeli konzumirati alkohol, golman na primjer) za proslavu titule. Uspjeli su po dva puta savladati direktne rivale za prvo mjesto, Akademac i Tango, i zasluženo su na tronu. Radnički je poput Ljubinja, simpatična ekipa koja se bori da opstane na futsal mapi. Kako god da završi meč na Palama, momci iz Novog Goražda su u slavljeničkom modu jer je Aleksandar Mutlak dobio prnovu u porodici.

KMF Medcinski Fakultet – FC Akademac (Nedjelja 19:30)

Fočaci su kvalitetna ekipa koja nije adekvatno nagrađena bodovima za svoje nastupe. Borbeni, fizički jaki i spremni predstavljaju ozbiljan zalogaj za sve timove. Pogotovo kada igraju na svom parketu. Akademac je i pored ogromnih uloženih sredstava, dovođenja Pudara i Šešelja, shvatio da je lopta okrugla i da će samo boljim igrama dolaziti do pobjeda.

FC Glasinac – KMF Tango (Nedjelja 20:00)

Blaugrana je ostala bez Debelnogić, Minića i Pajevića i trudi se da ove sezone napravi kostur tima za neka buduća vremena. Možda i najbolje prezentuju futsal na jugu, mečevi na Sokocu nude lijepu igru i po pravilu bude mnogo uzbuđenja. Tango je u sličnoj situaciji pa je bljesak u finišu polusezone i početkom „proljećnog” dijela bio njihov maksimum. Treba Čampara još vremena da posloži tim. Energije u i oko kluba ima, možda naredne sezone napadnu i sam vrh.