Rijetko, baš rijetko, obje ekipe na terenu, publika na tribinama i novinari, poslije utakmice imaju identičnu, pozitivnu, ocjenu dijeljenja pravde. A baš takav utisak ostavio je sudijski par Darko Vukojević i Dejan Lazić iz Doboja u jučerašnjem duelu Tanga i Jahorine.

Gradski derbi sa teškim bremenom neraščišćenih odnosa dva kluba bio je pod lupom javnosti ali i saveza pa su Dobojlije na brifingu saopštile predstavnicima ekipa da su upoznati sa dešavanjima prethodnih dana i da će se fokusirati samo na futsal, tako da će svaki pokušaj prenošenja turnirskih zavrzlama na utakmici biti sankcionisano. Hladnokrvno su saslušali i patetično obraćanje Petra Slagala, službenog predstavnika Jahorine ali očigledno nisu bili impresionirani rečenim.

A na parketu zaista profesionalno ponašanje i odrađivanje posla sudija na koje nismo baš navikli, moramo priznati. Pomno praćenje igre i duela, pravovremene odluke, ignorisanje pritiska timova ali i dozvoljavanje intenzivnog futsala. Odluke koordinisane, obrazložene, pokazani kartoni – apsolutno opravdani. Suđenje realizovano sa lakoćom i osmijehom.

Trebaće nam vremena da „dođemo sebi” od šoka ali probudili su nam nadu da i ovaj segment sporta ima, doduše u malom procentu, znalce koji sude onako kako jeste i koji vraćaju pojam pravde istinskom značenju.

Treći sudija na ovom meču bio je Nemanja Vujadin dok je delegat bio Goran Andrić.