KMF Tango danas slavi 12 rođendan. Iako je prošao put od sjaja do očaja, crvena armija se ne predaje i ponosno se bori za grb i boje kluba. Često se Tango suočava sa nepoštovanjem svega što je dao futsalu. Ne može ih to zaustaviti da postoje i da idu stazama povratka na stare staze.

Ime koje je postalo sinonim za Tango je Mirko Čampara. Emotivno ali i optimistično govori o klubu:

„Dvanaest godina odricanja, ideja, lijepih i manje lijepih trenutaka! Postavljanja rekorda, ucestvovanja u Ligi šampiona, ulazak među 16 najboljih ekipa Evrope, osvajanje Kupa Republike više puta, kupa BiH više puta, Prvak Republike, prvak Bosne i Hercegovine!

Mnogo igrača je prodefilovalo kroz Tango, a preko 40 ih je i sad aktivno. Mnogi su iz Tanga otisli u reprezentaciju, napravili karijere, postali prepoznatljivi u svijetu futsala.

Pravili smo atmosferu da svako od njih da maksimum i davao je! Hvala im na tome!

Tango je imao sistem koji ga je držao na visokom nivou i kad nije bilo novca.
Tango je jednostavno polako počeo da tone, da bi u godini Korone prije kraja prvenstva i ispao iz Premijer lige. Sljedeće godine je ispao iz Prve Lige Republike Srpske!

Godinu kasnije već je nastao takav raspad da nas je na gostovanjima bilo najvise 7.

Slabi sa opremom, protivnicke ekipe su nam davale štucne da bi uopste utakmica mogla i početi. Iskreno me sve to bolilo, inficirao sam se “Tangom”, dao mi je mogucnost da uspijem u sportu i borio sam se zadnjim atomom snage, vremenom, ulaganjem, samo da bi nešto što mi je dalo mogućnost napredovanja ne propadne! Da se to desilo, osjećao bih se prazno, ružno..

Danas Tango ima 20 regostrovanih igrača, imamo i opreme, imamo i momke koji svoje vrijeme troše na Tango, lijepo se osjećaju u našem kolektivu. Daju maksimum.
Tango ima namjeru da napravi Futsal akademiju i to ce biti realizovano uskoro. Pravićemo od njih kvalitetne ljude, sportiste, da znaju da čuvaju i budu uz klub i kad je teško”.

Mirko Čampara

KMF Tango sutra u 14:00 igra gradski derbi protiv Jahorine a najljepši poklon bi bio dolazak navijača u novu sportsku dvoranu.