Kada su se tokom Božićnog turnira u futsalu Istočno Novo Sarajevo 2022 dešavali potresi od gromoglasnog navijanja u dvorani, onda je stvar jasna: igrao je Metro Pub.

Simpatična ekipa sa termina koja je važila za totalnog autsajdera nije stekla blagonaklonost publike samo zbog one „navijamo za slabijeg” nego je fanatičnom borbom stizala duboke minuse pa čak i eliminisala mnogo kvalitetnije sastave.

Ipak, veza lokala „na korneru” nove sportske dvorane sa sportom je daleko isprepletenija od nastupa na turniru. Stalna je „baza” odbojkašica, košarkaša, rukometaša i futsalera koji u Metro Pub-u sklapaju posljednje dogovore pred utakmicu ili pak analiziraju detalje nakon zadnjeg zvuka sirene.

Pomalo nam je žao što ne možemo koristiti rimu metro-retro jer je ovaj ugostiteljski objekat modernog dizajna, jednostavnih detalja koji opet pružaju potpuni ugođaj.

Od jutarnjih kafica (pogotovo u bašti) gdje, iako u samom centru grada imate potrebni komfor i privatnost za svježi razgovor, preko bogatog menija koji će zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane, pa sve do večernjih zabava uz najkvalitetnija pića.

Prijatan ambijent uz ljubazno osoblje dobitna je kombinacija koju ne bi trebali propustiti. Sportskim žargonom rečeno, Metro Pub je najprijatnije iznenađenje sezone a novajlija u ligi ne zadovoljava se prosjekom: zasluženo hrli ka vrhu tabele kada su ugostiteljski lokali u Istočnom Sarajevu u pitanju.