Finalnom utakmicom završen je Božićni turnir u futsalu Istočno Novo Sarajevo 2022, jedna lijepa priča koja je u svom prvom izdanju pokazala da je pun pogodak. Od organizacije, najbolje publike koja je prepoznala svaki dobar potez, do ekipa koje su se borile do zadnje kapi znoja. Ima vremena da se detaljno analiziraju dešavanja i akteri turnira, sada moramo ispoštovati proceduru i podnijeti izvještaj finalnog dana.

Uvertira za veliko finale bili su mečevi generacija 2011 i 2015 (objavićemo u toku dana poseban tekst o njima) u kojima smo uživali u nadmetanja dječaka i djevojčica iz ŠF Tango, SK Tempo, FK Olimp i FK Famos. Svi su dobili medalje, zasluženo, i u godinama pred nama oni će biti ti koji će mamiti aplauze na Božićnom turniru, sigurni smo u to.

Seniorski program počeo je duelom ekipa Godra i Mačak Limogradnja. Za tim nazvan po prerano preminulom Draganu Dragoviću igrali su naši lokalni momci, bivši i sadašnji fudbaleri, veliki znalci i umjetnici s loptom. „Lude glave” su demonstrirale da imaju magiju u nogama, ponekad i kratak fitilj, ali i igromnu podršku sa tribina.

Za Mačak Limogradnja nastupili su momci koji poznaju futsal, neki od njih poput Josipa Bilića nastupaju u Premijer ligi BiH, a dvorana je često aplauzom ispratila njihove akcije i golove. Simpatična ekipa iz Kreševa došla je do završnice timskom igrom i samopuzdanjem, a realno im je tu i bilo mjesto.

Godra – Mačak Limogradnja 5:3 (3:1)

„Limari su poveli golom Tomića ali Godra brzo stiže do preokreta. Prvo Bodul na parketu crta pravo remek djelo i pogađa za izjednačenje a Erić svojim golom donosi prednost svojoj ekipi. Do kraja poluvremena i Marković se upisuje u strijelce za +2 na kontu Godre. U drugom dijelu Mačak Limogradnja stiže do izjednačenja golovima Šimunića i Ivičevića pa meč ulazi u produžetke. Ekipa iz Kreševa se bolje snašla pa preko Tomića koji sjajno pogađa petom dolazi do vođstva a u posljednjim sekundama golman Bilić potvrđuje trijumf i osvojeno treće mjesto na turniru.

Godra: Trifković, Marković, Erić, Bjeloš, Mandić, Otović, Bodul, Knežević, Arbinja Predstavnik ekipe: Igor Radovanović Trener: Ognjen Kreštalica

Mačak Limogradnja: M Bilić, J. Bilić, Ivičević, Kožul, Batak, Čelan, Slišković, Šimunić, Tomić, Tolo Predstavnik ekipe: Dragan Čelan

Finalni meč podijelio je emocije Sira Bjelice pa je možda zbog toga kasnio sa izlaskom iz tunela na prozivci. Izlog Sky je sa Perićem i odličlnim futsalerima iz Srbije (plus Ćeha) važio za glavnog favorita na turniru, ispostavilo se da su opravdali taj epitet. Opština Trnovo sa igračima KMF Željeznica priuštila nam je srčanost i prilično umjeće na parketu a i u finalu su dali sve od sebe u borbi za trofej.

Izlog Sky – Opština Trnovo 3:0 (3:0)

Meč je riješen već u prvom poluvremenu kada kvalitet futsalera Izlog Sky dolazi do izražaja pa postižu tri gola iz odličnih akcija. Dvostruki strijelac bio je Pavlović a jednom je pogodio Popović. U drugom dijelu gledali smo rutinsko privođenje utakmice ekipe Izlog Sky i pokušaje Opštine Trnovo da se vrati u meč. Ostalo je ipak samo na pokušajima.

Izlog Sky: Radmanović, Pavlović, Rnić, Ćeha, Kocić, Vujasinović, Popović, Vukadinović, Perić Predstavnik ekipe: Novak Vukajlović Trener: Dejan Urta

Opština Trnovo: Delihasanović, Debelnogić, Bjelica, Đorda, Perović, Elez, Selimović, Podrug Predstavnik ekipe: Vitomir Popović Trener: Aziz Turudija

Tako je trofej prvog Božićnog turnira Istočno Novo Sarajevo 2022 i 12000 maraka zasluženo pripao ekipi Izlog Sky. Drugo mjesto i 2000 maraka osvojila je Opština Trnovo, treće mjesto i 1000 KM Mačak Limogradnja te četvrto mjesto i 500 KM Godra.

Sve tri individualne nagrade otišle su u ruke igrača pobjedničke ekipe. Za najboljeg golmana proglašen je Miljan Radmanović, najbolji strijelac je Aleksandar Pavlović, dok je za najboljeg igrača turnira izabran Veroljub Vukadinović.

Fotografije: Foto Vaske