Sutra se u okviru 5. kola Prvenstva Bosne i Hercegovine za košarkaše sastaju stari znanci, OKK Slavija i KK Budućnost iz Bijeljine. Oba tima imaju isti skor 3-1 i tražiće pobjedu da ostanu u samom vrhu tabele.

Slavija je odlično startovala i trijumfalno odradila gostovanja u Trebinju i Posušju da bi dobre rezultate potvrdila pobjedom nad Zrinjskim na domaćem parketu. Uslijedio je poraz u Banja Luci od Borca ali Srđana Stanića više brine povreda Kočića od gubitka bodova. Sokolove je napustio Arslanagić koji karijeru nastavlja u Sloveniji. Kako god, Slavija ima motiv da pred dobro ispunjenom dvoranom ostvari još jednu pobjedu.

OKK Slavija

O atmosferi u Istočnom Sarajevu govorio je i trener gostujuće ekipe Josip Pandža:

„Slavija ima najbolju atmosferu državi gdje košarku gleda sve manje ljudi i gdje su dvorane u raspadu, kod njih je nova i puna dvorana. Imaju tim koji pripada vrhu najboljeg ranga BH košarke i naša naredna utakmica je sigutno za TV prenosa. Motivisani smo i jedva čekamo utakmicu. Sigurno imamo kvalitet da tražimo pobjedu na vrućem gostovanju”.

Josip Pandža

Budućnost je u prethodna četiri kola savladala Promo, Slobodu i Bosnu da bi u posljednjem kolu neočekivano poražena na svim parketu od Leotara i tražiće svoju šansu da popravi utisak.