Peta pozicija na tabeli Druge lige Republike Srpske, grupa Istok, djeluje nam pomalo kao neuspjeh uzevši u obzir kakve je partije pružala Romanija u ovoj poluezoni.

Paljanska Vučica je najefikasnija ekipa lige sa 41 postignutim golom, ali je broj primljenih pogodaka zabrinjavajuća stavka, čak 30. Tim Sretka Vuksanovića se bukvalno drži maksime „za gol više” pa kada igra Romanija imamo prosjek od 4,7 pogodaka po meču.

Osam pobjeda, dva remija i pet poraza za konačnih 26 bodova pred zimsku pauzu.

FK Romanija

Romanija je kući nemilosrdna prema protivnicima. Šest trijumfa i samo jedan remi uz gol razliku 29:8! Osvojeno je 19 bodova a sa izbušenom mrežom su ispraćene ekipe Budućnosti, Vlasenice, Drine, Podrinja, Gubera i Hercegovca. Jedini tim koji nije pognute glave napustio Pale je Stakorina iz Čajniča izvukavši remi.

Prosjek golova po meču je 5,2 od čega Romanija postiže 4,1.

Izdanja Romanije na strani skromna: dva trijumfa, protiv Ilićke i Mladosti Rogatica, remi u Ugljeviku protiv Rudara, te pet poraza. Bolji od Vučice bili su Mladost Gacko, Glasinac, Proleter, Velež i Jedinstvo. Osvojeno je 7 bodova uz gol razliku 12:22.

Pršti od golova i na gostovanjima Paljana pa je prosjek 4,2 po meču.

Dvojac BlagojevićSimanić sa po 11 postignutih golova predvode klupsku listu strijelaca. Maljukan je 5 puta tresao mrežu, Lukić i Čvoro po 4.

Korišćene fotografije Vasilija Markovića