flashmul

KMF Željeznica – KFM Tango 3:3 (2:1)

La Bonbonera, bilo ona u Buenos Airesu ili kod nas na Kuli, uvijek ponudi uzbudljive mečeve.
Danas su u sklopu priprema za novu sezonu naša dva kluba odigrala prijateljski meč. Željeznica je već u trenažnom procesu (doduše danas bez nekoliko igrača) dok je Tangu ovo prvo okupljanje.

U prvom dijelu, očekivano, Trnovljaci su dominirali pa su golovima Selimovića i Ivičevića poveli 2:0. Međutim Tango je i sa samo jednom izmjenom dobro parirao i smanjio rezultat golom Lindova.

U drugom dijelu opet je Željeznica vršila pritisak ali je fenmenalno branio Ristivojević i skidao nevjerovatne šuteve. Ipak poslije jedne greške Pušare u zadnjoj liniji Ivičević postiže svoj drugi gol i povisuje na 3:1.

Mike igrač utakmice

U stili Pirla, Miko Čampara iz slobodnjaka smanjunje na 2:3 da bi Milošević u finišu izjednačio na 3:3. Mogao je Tango i do pobjede ali Popovac u situaciji jedan na jedan nije bio precizan

Na kraju je došlo do male konfuzije kada današnji sudija meča Dragan Ikonić dopušta izvođenje kornera za (svoju) Željeznicu poslije isteka vremena ali izabranici Aziza Turudije odugovlače i poslije minuta dodavanja postižu gol koji nije priznat.