Loš dan može imati ribolovac kada ide na nepoznatu rijeku pa riba ne zagrize. Loš dan može imati kladioničar koji odigra keca na favorita a predvidi da je riječ o kupu i da igraju sa rezervnim sastavom.

Loš dan ne može i ne smije imati osoba koja je plaćena da se 60 minuta fokusira na igru koju dobro poznaje (valjda)!

Poslije sinoćnjeg meča, iz revolta smo napisali tekst o sudijskoj lakrdiji na meču RK Slavija – RK Derventa (34:35). Možda pregruba ocjena „rada” dvojca Mihajlović-Hercegovac iz Brčkog ali samo za one koji nisu prisustvovali putujućem cirkusu u našem gradu.

Nećemo abolirati igrače Slavije zbog istopljene prednosti od pet golova na poluvremenu (22:17) niti zbog milion tehničkih grešaka napravljenih kada se lomio rezultat. Ali da su sudije svjesno ili nesvjesno pomogle Derventi, jesu!

Postoji snimak gdje se mogu uočiti nebulozne odluke, nepostojeći sedmerci (što je priznao i pivot Dervente) a poslije utakmice na kojoj je izazvan bijes (moramo reći malog broja gledalaca) u hodniku pred kancelarijom gdje će bez greške uzeti dnevnicu, sudija Hercegovac daje antologijsko objašnjenje postupaka: „Imao sam loš dan”.

Da li je „loš dan” vrijedan suza dječaka Slavije u svlačionici? Da li će zbog „lošeg dana” mnogi odustati od rukometa? Da li je „loš dan pomogao Derventi u sportskom smislu?

Tema da se zapitaju mnogi u savezu i sudijskoj organizaciji. Šta je interes, promocijs sportskog duha i rukometa, ili uredno finansijsko zbrinjavanje Hercegovaca i sličnih?