oznorCOQR

RK Slavija – RK Derventa 34:35 (22:17)

Najzapaženiji akteri večerašnjeg meča, sudijski par Hercegovac-Mihajlović kancer je u rukometmom sportu koji treba odstraniti što prije. U protivnom, ogadiće ovaj sport budućim generacijama. Jer ovo što su večeras radili, to nije rukomet!

Još na zagrijavanju se vidjelo da će ovo biti sudar dva koncepta rukometa.
S jedne strane mladost i poletnost Slavije i iskustvo i snaga Dervente.

A upravo je brzina Sokolova donijela prednost domaćim u 8. minutu kada na semaforu stoji 5:2. Uspjela je Derventa da se vrati pa smo nekoliko puta gledali iste scene: Slavija ode na +3 pa napravi vezane tehničke greške i gosti izjednače. Sve do 27. minuta kada plavi dolaze na +5 i tako završavaju prvo poluvrijeme 22:17.

Beribaka, Raonić i Jelisić su bili najraspoloženiji kod domaćih uz dobre odbrane A. Raonića i Gajovića.

U drugom dijelu gosti kreću jače, uz poslovične greške plavih, pa u 41. minutu stižu do izjednačenja.Slavija nije iskoristila dva sedmerca i psihološka prednost je otišla na stranu Dervente.

Dvojac u crnom Hercegovac – Mihjlović podlegli su pritisku sa gostujuće klupe pa donose komedijaške odluke.

Proradio je inat pa Sokolovi 10 minuta pred kraj preokreću na 30:29.

Igra se gol za gol a pet minuta prije kraja Slavija ima +2 (33:31) ali i to Derventa anulira serijom 3:0 i prelzi u vođstvo na dva minuta prije sirene.

Minut prije kraja rezultat je 34:35 i Slavija kreće u napad ali ga ne koristi i bodovi idu u Derventu.

Najefikasniji u redovima Slavije bio je Beribaka sa 10 golova, Jelisić i Raonić postigli su po 8, Mirković je dao 3, Kovačević i Tošić po 2 i Došlo 1 gol.

A. Raonić je skupio 9 a Gajović 8 odbrana.