Odbojavanje do početka rukometnog prvenstva Srpske se bliži kraju a podmlađena ekipa Slavije nestrpljivo čeka prvi meč. U subotu će u novoj dvorani (19:00) dočekati Derventu i pokušati ostvariti pobjedu.

Pretrpila je RK Slavija egzodus igrača, što postaje neslavna tradicija, ostala bez nosioca igre koji su napustili klub, a sada su tu golobradi dječaci koji su pružili sasvim pristojan optor dobojskoj Slogi u polufinalu kupa.

Jedan od onih koji je morao da sazre prije vremena i postane nosioc igre Sokolova je Igor Beribaka. Igrao je Premijer ligu, može u oba pravca (biće neminovna opcija u odbrani) pa smo ga pitali kakva je atmosfera pred start sezone.

Početak sezone je težak za sve a mi krećemo u pomalo neubičajenom sastavu sa dosta mladih igrača. Kroz pripreme i kontrolne mečeve pokazali su da posjeduju talelanat i da će izrasti u dobre rukometaše. Dobra je atmosfera u svlačionici i želimo je prenijeti na parket“.

U prvom kolu dolazi Derventa.

„Protivnik jeste dobra ekipa ali siguran sam da imamo šanse u duelu sa njima. Ostavićemo srce na parketu da ih savladamo, nadam se uz velii broj naših navijača”.

Meč RK Slavija – RK Derventa na programu je u subotu (nova dvorana) sa početkom u 19 časova a Sokolove će sa klupe predvoditi Borislav Mizdrak.