Vijest da je Aleksandar Simić novi član stručnog štaba Slavije pozitivno je odjeknula u gradu. Nekadašnji igrač i trener Sokolova uz kaficu nam priča o povratku kući.

Novi angažman budi emocije ali nosi i odgovornost. Koja ti je konkretna uloga namjenjena?

„Povratak u Slaviju je povratak u svoju kuću. Klub za koji sam emotivno vezan i koji se ne može odbiti. Dogovor je da pomažem šefu stručnog štaba, Bojanu Regoji, a u planu je reorganizacija omladinskog pogona gdje ću vjerovatno biti angažovan u nekoj od selekcija”.

Neka ocjena zatečenog stanja?

„Moram istaći da je primjetan dobar prethodni rad sa igračima. Potrebne su, naravno, neke nadogradnje ali sve u dogovoru sa glavnim trenerom. Kvalitet postoji, cilj je unapređenje”.

Koliko ćeš uspjeti nametnuti svoj metod rada?

„Rekoh već da ću sa Bojanom razmatrati sve korake. Priatelji smo ali ne znači da uvijek isto razmišljamo. Zato je neophodan kompromis da zajedno ostvarimo cilj. A to je bolja Slavija. Tu sam da dajem sugestije i prenesem svoje iskustvo i znanje, sigurno je da će neke stvari biti usvojene”.

Simić i Regoje

Vjeruješ li da plavo-bijeli mogu bolje?

„Ne bih se ni prihvatio posla da ne vjerujem u to. Slavija je klub sa imenom i istorijom, zaslužuje više u svakom slučaju. Možda i najvažniji zadatak je povećati voljni momenat ekipe, probuditi onu staru strast borbe za grb Slavije. Ovi momci koji su potpisali nove ugovore, uz adekvatna pojačanja mogu da se ravnopravno nose sa prvoligašim izazovom, a „hemija” je taj dodatni impuls koji će donijeti još bolje rezultate”.

Na treningu

Imaćemo gradski derbi u Prvoj ligi. Famos, u kojem si radio kao trener, rival je koji donosi atraktivne mečeve.

„Famos je dobro organizovan klub koji već godinama funkcioniše odlično i stvara rezultate. Mišljenja sam da će biti konkurentan prvoligaš i neće nikome biti lako osvojiti bodove protiv njih. Imaju trenera koji dugo radi sa ekipom, imaju duh tima, te neke važne elemente za dobre igre”.

Emocije na stranu u međusobnom duelu?

„Svakako da ću navijati za klubu kojem radim ali želim svako dobro timu iz Vojkovića”.

Prognoza derbija,rezultat?

„Dobijamo 2:1 na njihovom terenu”(smijeh).

Ostavio si dubok trag u Kreševu. Kažu da si napravio pravo čudo sa klubom.

„Ponosan sam na sebe što sam uspio podići fudbal u Kreševu, pogotovo kada je riječ o mlađim kategorijama. Zajedno sa ljudima koji vode klub i koji su mi davali bezrezervnu podršku, omasovili smo broj djece u selekcijama, stvorili kompaktan seniorski tim i napravili pozitivnu fudbalsku atmosferu u malom mjestu. Rastali smo se na prijateljskim osnovama i nosim najljepše utiske iz kluba i grada”.

NK Kreševo

Da li ima interesantnih igrača koji bi mogli konkurisati za mjesto u Slaviji?

„Postoji zaista nekoliko kvalitetnih fudbalera ali su još mladi za rang takmičenja u kojem Slavija nastupa. Biće „pod skenerom” i ako se budu razvijali kako treba, bio bih prezadvoljan ponovo raditi sa njima”.

Neka poruka za kraj?

„Želja mi je da se o Slaviji priča kao nekada. Klub koji je zaštitni znak Istočnog Sarajeva i koji je dio nas, bez obzira da li smo bili na terenu ili na tribinama. U tom procesu važnu ulogu trebaju imati i mediji kako bi promovisali klub i vratili atmosferu koju Slavija zaslužuje”.