Futsaleri Kalinovika pobjedom su započeli novu sezonu Druge lige Republike Srpske, grupa Jug. Danas su u Vojkovićima, pod već uobičajenim prigušenim svjetlima, savladali Rudo. Bio je ovo debi iz snova Bojana Popovića u dresu Viole iz Zagorja, koji je završio sa dva pogotka i dvije asistencije. Gosti su očigledno u problemu sa fizičkom spremom jer su čak dvojica futsalera meč napustili zbog povrede zadnje lože.

KMF Kalinovik – FK Rudo 6:0 (3:0)

Otvoreno prvo poluvrijeme u kome se igrači oba tima nisu libili da šutiraju iz svih pozicija. Debitant u dresu Kalinovika, Bojan Popović u 5. minutu požrtvovano startuje i oduzima loptu, odigrava dupli pas sa Pavlom Sladojem i dovodi domaće u vođstvo. Gosti najbolju šansu propuštaju kada Mikavica pogađa stativu.

Macan je nastavio tradiciju nepotrebnih i neopreznih startova van golmanskog prostora, pokupio je loptu ali i protivničkog igrača. Srećom bez kazne ovog puta. Do kraja poluvremena Kalinovik postiže još dva pogotka. Pavle Sladoje koristi dobru loptu poslije prekida, šalje je ispod golmana i duplira prednost. Popović je očigledno bio snažno motivisan, krade još jednu loptu kod kornera, šalje povratnu ka Dimitriju Ostojiću koji rutinski realizuje priliku za 3:0.

Popović je glavna figura i u nastavku meča. Poslije dvadesetak sekundi igre ponovo ukradena lopta i po drugi put se upisuje u strijelce. Macan se vratio primarnim zadacima pa u nekoliko navrata sjajno interveniše. Na visokih 5:0 povisuje Ostojić, izborio se za poziciju ii precizno šutirao. Minut i po pred kraj golman Rudog neobjašnjivo pravi izlet sa gola, lopta ostaje kod Trifkovića koji je bez problema sprovodi u mrežu za 6:0 i konačan rezultat.

Kalinovik: Macan, Kovačević, Trifković, Ostojić, Droca, V. Tepavčević, Popović, P. Sladoje, Galinac, M. Sladoje, Mandić, D. Tepavčević

Rudo: Tomić, Cerović, Mikavica, Grabovčić, Dragičević, M. Novaković, Đerić, Z. Novaković, Golić, Stančić