Ako je ovo nekom dobro, onda ništa. Ma koliko se ljutili iz Slavije na novinare ili ljude koji su u toku radnom vremena i po sumornom vremenu došli da ih bodre. Svi isto misle: loše! Bez šuta u okvir gola, bez veznog reda, igra se zasnivala na tome da Govedarica ili Bjeloš nešto individualno urade. A nisu. Tako se ne može izaći na megdan protiv ekipe koja cilja prvo mjesto. Klizi Slavija ka donjem dijelu tabele, a gosti iz Prijedora nose zaslužena tri boda. Jedine svijetle tačke u redovima Slavije bili su Taušan i Tomić, možda bi mladalačka energija koju posjeduju bila ključ za otvaranje vrata opstanka. A imamo bisera u klubu, na pretek.

FK Slavija – FK Rudar 0:1 (0:1)

Od starta se vidjelo da je Rudar tim klasu iznad svih rivala koji su gostovali u Čiči. Razmjenjivali su pasove, često na prvu, demonstrirali uigrane akcije. Omaleni Amoah je danas gospodario terenom, bio je Kanga za sirotinju – razigravao igrače, sprječavao napade Slavije u začetku. Još jedan igrač Rudara bio je konstantna opasnost po gol Hamzića, Silađi. Upravo je on u 29. minutu spasio jednu loptu da ne ode u aut, centrirao na drugu stativu i pronašao usamljenog Savanovića koji se poklonio i glavom je poslao u prazan gol.

Hamzić je imao veliki kiks pri ispucavanju lopte, srećom se uspio iskupiti dobrom intevencijom nakon toga. A od Slavije izdvajamo skroman pokušaj Rastoke u finišu poluvremena.

Gosti su početkom drugog dijela mogli riješiti pitanje pobjednika, ali Slačinovu asistenciju Silađi ne realizuje, tačnije šut mu brani Hamzić. Isto tako čuvar mreže izlazi kao pobjednik i iz situacije kada je šutirao Salčin.

Najbolju priliku Slavija ima kada se Govedarica izborio za loptu ali umjesto da asistira Bjelošu, šutira ali samo do bloka igrača Rudara. Do kraja smo gledali stihijske napade Slavije i vidjeli poništen gol Arbinje koji je zaspao duboko u ofsajdu. Gosti tako zasluženo osvajaju tri boda, a u Slaviji će morati dobro analizirati šta i kako dalje. Ovako više ne može.

Slavija: Hamzić, Hadžibegović, Erić (59. Arbinja), Rastoka (68. Dabić), Bjeloš, Taušan, Vučinić (84. Angulo), Mandić, Karić, Govedarica, Tomić

Rudar: Modić, Pekija, Silađi (66. Gbegbe), Salčin (75. Kesić), Šebez (85. Kralj), Alibegović, Marić (75. Sajak), Raković, Savanović (67.Dragutinović), Amoah, Jovanović