Pobjeda u gradskom derbiju protiv Famosa izvojevana je zasluženo. Slavija je djelovala smirenije, taktički dobro pripremljena i čini se sa većom željom da osvoji ključeve grada. S toga i burna proslava u svlačionici sa pjesmom. Donosimo vam ocjene igrača:

Vlačo – 7: Slavijina Pepeljuga koja je ,,prala veš” a onda iznenada upala u kopačku koju je princ pronašao. Da nije bilo one užasne greške na početku bilo bi ovo betoniranje jedinice na leđima. Ali dvije intervencije u razmaku od nekoliko sekundi potvrđuju kvalitet.

Tomić – 7,5: Epizodista je iskoristio svoju šansu pred kamerama i rolu znalački odigrao. Štoperski bedem ispred Vlačinog gola izgledao je moćno kao moćni rendžeri, a Tomba je pedantno čistio sve lopte.

Hadžibegović – 7,5: Valderama nije štedio svoju frizuru i bespoštedno je kidisao na loptu. Opet je odisao žarom kao onomad dok je nosio dres Famosa. Mogao je nastup krunisati golom u finišu za potpuni ugođaj.

Hodžić – 7: Korektna partija desnog beka bez nekih posebnih poteza. Djelovao je više prema nazad, izostali su njegovi prodori da bi ,,zakačio” veću ocjenu.

Mandić – 6,5: Dosta su ga namučili Blažić i Hrkalo pa je imao nekoliko paničnih reakcija. Greška koju je napravio mogla je skupo koštati njegov tim i odvesti meč u sasvim drugom pravcu. Dužan je Vlači sladoled.

Pepeljuga

Erić – 6: ,,Danijele, vi ste najslabija karika”, rekla bi voditeljica istoimenog kviza. Stidljiv, ne pretjerano orijentisan ka lopti, pokušaji ka golu blagi. Izgubio se u sredini.

Karić -7,5: Ima dosta godova na drvetu života ali je juče pretrčao teren uzduž i poprijeko. Aktivan u igri, agresivan i sa željom. Davao je primjer mlađim saigračima kakav pristup treba biti.

Vučinić -7: Bobo je odradio svoj zadatak i u šihtaricu može upisati ,,posao završen”. Nije bio taj koji će previše kreirati ali je očistio što je mogao i sasvim solidno pretrčao.

Rastoka – 7,5: Iznervirali smo ga ocjenom u prošloj utakmici pa je skupio snage i odigrao kao u najboljim godinama. Prodirao je, centrirao, nedostajao je samo još gol iz nekoliko prilika u kojima se našao.

Govedarica – 7,5: Izvukao je svaki atom snage iz sebe, dostojno nosio kapitensku traku i u finišu majstorijom dokazao da i dalje ima ono nešto kada je fudbal u pitanju.

Arbinja – 7,5: Motiva njemu ne nedostaje, nekad i pretjera. Kao juče kada je rano zaradio žuti karton. Izborio se za slobodnjak, sam ga izveo i pogodio za vođstvo. Isplatilo mu se zalaganje.

Izmjene:

Dabić – 7,5: Ulaskom je poremetio odbranu Famosa svojom svježinom i brzinom. Bio je neuhvatljiv i napravio nekoliko solidnih prodora.

Bjeloš – 7: Osjeti se tuga i sjeta na njegovom licu jer više nije u prvom planu kod Muminovića. I pored toga je napravio par njemu svojstvenih poteza i pokušao direktno iz kornera. El Loco.

Angulo, Timotija, Đerić: premalo vremena za ocjenu

Trener Muminović -7,5: Nadmudrio je starijeg kolegu taktikom i pristupom meču. Tražio je strpljenje od igrača, disciplinu i spremnost da iskoriste šansu kada im se ukaže. Ponio je titulu uspješnijeg Fočaka na ,,radu u inostranstvu”.